Är ni en familj som älskar hamburgare, och äter det ofta så kanske det är på tiden att prova något nytt. Vad sägs om burgare med pulled chicken? Alltså kyckling som först grillas och sen strimlas. Vi toppar kycklingen med färgstark coleslaw med morot och rödkål och serverar med cajunkryddad potatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
300 g
Potatis
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och krydda med en nypa salt och ringla över olivolja.
Rosta i ugnen i 17-19 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, riv oskalad morot grovt.
Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål.
Ta ut färdiglagad kyckling från ugnen och lägg över den i en medelstor skål.
Dela briochebröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret. Värm i ugnen i 3-4 min.
Dela briochebröd på mitten, placera dem på plåten med potatis och värm dem i ugnen i 3-4 min, tills genomvarma.
Riv kyckling i strimlor med två gafflar i skålen. Rör i BBQ-sås.
Fyll briochebröd med kyckling och coleslaw.
Servera med cajunkryddad potatis och resterande coleslaw.