BBQ 'Pulled Chicken'-burgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ 'Pulled Chicken'-burgare

BBQ 'Pulled Chicken'-burgare

med coleslaw och cajunkryddad potatis

Är ni en familj som älskar hamburgare, och äter det så ofta att det kanske är på tiden att prova något nytt? Vad sägs om burgare med pulled BBQ-chicken? Alltså kyckling som först ugnssteks och sedan strimlas och blandas med BBQ-sås. Vi toppar kycklingen med färgstark coleslaw med morot och rödkål och serverar med krispig cajunkryddad potatis.

Taggar:
10 min prep
Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete
Sulfiter
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Potatis

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Morot

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3447 kJ
Energi (kcal)824 kcal
Fett32.4 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater87.9 g
varav socker24.6 g
Protein43.7 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med lite olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene. 

Ugnsstek kyckling
2

Placera kycklingen på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.

Rosta i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt. 

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda coleslaw
3

Under tiden, riv morot (oskalad).

Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål.

Värm bröd
4

När kycklingen är färdig, ta ut den och lägg över i en medelstor skål.

Dela bröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.

Riv kyckling
5

Riv kyckling i strimlor med två gafflar i skålen.

Rör i BBQ-sås.

Servera
6

Fyll briochebröd med kyckling och coleslaw.

Servera med cajunkryddad potatis och resterande coleslaw.