Är ni en familj som älskar hamburgare, och äter det så ofta att det kanske är på tiden att prova något nytt? Vad sägs om burgare med pulled BBQ-chicken? Alltså kyckling som först ugnssteks och sedan strimlas och blandas med BBQ-sås. Vi toppar kycklingen med färgstark coleslaw med morot och rödkål och serverar med krispig cajunkryddad potatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
2 st
Briochebröd
(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)
60 g
BBQ-sås
(Innehåller Sulfiter, Senap)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
300 g
Potatis
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm klyftor och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med lite olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Placera kycklingen på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med en nypa salt.
Rosta i ugnen i 17–19 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, riv morot (oskalad) grovt.
Blanda morot, rödkål, majonnäs och salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] i en medelstor skål.
När kycklingen är färdig, ta ut den och lägg över i en medelstor skål.
Dela bröd på mitten, placera dem direkt på ugnsgallret och värm i ugnen i 3–4 min, eller tills uppvärmda.
Riv kyckling i strimlor med två gafflar i skålen.
Rör i BBQ-sås.
Fyll briochebröd med kyckling och coleslaw.
Servera med cajunkryddad potatis och resterande coleslaw.