BBQ-glaserade pulled pork-hotdogs
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
BBQ-glaserade pulled pork-hotdogs

BBQ-glaserade pulled pork-hotdogs

med pommes och spenat- och äppelsallad

Korv med bröd är en standardrätt i många barnfamiljer, men i kväll lagar vi denna klassiker i ny tappning. Vi fyller korvbröd med mör pulled pork som vi smaksätter med BBQ-sås och senap, och toppar våra hotdogs med syltad rödlök och hackad gräslök. Sprödrostade pommes går hem hos hela familjen och en snabb sallad på spenat och äpple blir ett perfekt tillbehör.

Allergener:
Sulfiter
Senap
Gluten
Vete
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

30 g

Spenat

500 g

Potatis

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

300 g

Pulled pork

30 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 portionspåse

Gräslök

4 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödlök

1 st

Äpple

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till sås

1 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sås

½ dl

Vatten till kött

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Ketchup till dipp

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3886 kJ
Energi (kcal)929 kcal
Fett25.9 g
varav mättat7.7 g
Kolhydrater129.2 g
varav socker29.3 g
Protein41.8 g
Salt9.5 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Förbered grönsaker
2

Halvera rödlök och skär den i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ skålen åt sidan. Häll av lagen innan servering.

Skölj spenat.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka gräslök.

Laga pulled pork
3

Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.

Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Blanda sallad
4

Under tiden, blanda äpple, spenat, olivolja och salt i en stor skål.

Värm korvbröd
5

Öppna korvbröd och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Rör ner senap och BBQ-sås i kastrullen med pulled pork. Krydda med salt och en nypa peppar.

TIPS: Skippa senap eller använd mindre om du inte gillar det.

Servera
6

Fyll korvbröd med pulled pork.

Toppa med syltad rödlök och gräslök.

Servera med pommes, sallad och en klick ketchup att doppa i.