Sotad cajunlax och jordnötstopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sotad cajunlax och jordnötstopping

Sotad cajunlax och jordnötstopping

med syrlig gurk- och spenatsallad

Vill du laga något lite extra gott och lyxigt i helgen, men har fastnat i kött, potatis och sås-träsket? Vi har lösningen! Skäm bort familjen eller gästerna med perfekt stekt, cajunkryddad lax på en bädd av fluffigt basmatiris och en spenat- och gurksallad med limedressing. Vi gör en krispig sötstark topping på jordnötter, vitlök, chiliflakes, soja och honung som verkligen blir pricken över i och serverar kvällens kulinariska höjdpunkt med en klick het srirachamajonnäs.

Allergener:
Jordnötter
Fisk
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter
Ägg
Senap
Sesam

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Honung

1 st

Lime

40 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Gurka

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

30 g

Spenat

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

150 g

Basmatiris

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 g

Chiliflakes

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Smör till glaze

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4125 kJ
Energi (kcal)986 kcal
Fett58.2 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater79 g
varav socker13.2 g
Protein36 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
2

Under tiden, grovhacka jordnötter.

Skölj och finhacka spenat.

Skär gurka i halvmånar.

Skär lime i klyftor.

Gör topping
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta sesamfrön i 2–3 min, eller tills gyllene.

Tillsätt smör, jordnötter, chiliflakes, honung och sojasås. Fräs under omrörning i 1–2 min, eller tills gyllene och något tjocknat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek lax
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med Ay Cajun-ba och salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd laxen och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

VIKTIGT: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda spenat, gurka, olivolja, salt och limesaft i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp ris i djupa tallrikar.

Toppa med gurksallad följt av lax.

Strö över krispig topping och servera med en klick srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image