topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bönchili

Bönchili

med quinoa och chimichurri

Här får du en mustig, färgstark bönchili med majs och kidneybönor. Quinoa får extra smak av buljong och chimichurrin får precis lagom styrka av chili, koriander, vitlök och lime. Mexico har mycket mer att bjuda på än tacos och tortillas.

Taggar:
Enkel
<650 kcal 2P-baserat
Glutenfri
Vegetarisk
Plantbaserat
Max 50g kolhydrater
Mjölkfri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Grönsaksbuljong

1 st

Rödlök

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Röd paprika

1 burk

Majs

1 paket

Kidneybönor

5 g

Tex-Mex

1 paket

Krossade tomater, vitlök & lök

1 burk

Tomatpuré

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

100 g

Quinoa

2 g

Spiskummin, malen

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja

¼ tsk

Salt

4 dl

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)370 kcal
Energi (kJ)1549 kJ
Fett11.1 g
varav mättat2 g
Kolhydrater42.6 g
varav socker22.4 g
Protein14.3 g
Salt5.5 g

Instruktioner

Koka quinoa
1

Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Rör i buljong i det kokande vattnet. Tillsätt sedan quinoa och koka upp. Sänk värmen och sjud tills quinoa har blivit dubbelt så stora, 12-15 min. Ta kastrullen av värmen, sila quinoa, lägg tillbaka i kastrullen och sätt lock på.

Förbered grönsaker
2

Skiva rödlök [1/2 st, 2 pers] tunt. Finhacka (eller pressa) vitlök. Finhacka paprika. Häll av majs och kidneybönor i en sil.

Stek kryddor
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelvärme. Fräs spiskummin och Tex-Mex i 30 sek.

Koka bönchili
4

Tillsätt lök, hälften av vitlöken och paprika i stekpannan. Stek i 3-4 minuter. Tillsätt majs, kidneybönor, krossade tomater, tomatpuré, salt* och vatten* [2 msk, 2 pers | 4 msk, 4 pers]. Låt såsen sjuda i 5-8 min. Krydda med salt* och peppar*. TIPS: Tillsätt extra vatten om det är torrt.

Gör chimichurri
5

Finhacka koriander. Kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2 pers]. Skär lime i klyftor.  Blanda koriander (spara lite till garnering), chili, återstående vitlök, olivolja* och en generös skvätt limejuice.

Servera
6

Fördela quinoa och bönchili på varsin sida i era skålar och toppa med chimichurri. Garnera med sparad koriander.