Brasilianskinspirerad kött- och böngryta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Brasilianskinspirerad kött- och böngryta

med persiljeris och vitlöksstekt grönkål

Det brasilianska köket bjuder på härliga ingredienser och spännande smakkombinationer, och det här receptet är inget undantag! Vi lagar en mustig gryta på rumpstek och svarta bönor och serverar den med kokt persiljeris, färsk apelsin och vitlöksstekt grönkål.

Allergener:
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

4 g

Panamat

1 paket

Svarta bönor

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

10 g

Kycklingfond

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

1 st

Apelsin

1 st

Röd chili

1 portionspåse

Bladpersilja

150 g

Långkornigt vitt ris

50 g

Grönkål, skuren

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Smör till sås

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3166 kJ
Energi (kcal)757 kcal
Fett20.1 g
varav mättat7 g
Kolhydrater95.6 g
varav socker12.7 g
Protein43.6 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Koka ris
1

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt.

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek grönkål och vitlök i 2–3 min, tills kålen mjuknar.

Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg över på en tallrik och håll varm.

3

Hetta upp olivolja i samma stekpanna på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills den mjuknar. Tillsätt svarta bönor (inklusive lag), Panamat, worcestershiresås, kycklingfond, salt och en nypa peppar.

Koka upp och sjud sen på medelvärme i 2–3 min, tills tjocknat.

Ta av från värme och rör ner smör.

4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

5

Under tiden, plocka och finhacka persiljeblad. Vänd ner i ris.

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1 cm tjocka skivor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

6

Lägg upp gryta, grönkål, ris och apelsin i skålar och toppa med kött.

Garnera med chili.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.