Förbered dig på en doft- och smakexplosion med denna broccolitabbouleh gjord på matig bulgur och uppfriskande persilja ackompanjerad av kryddig dukkahkyckling och söta ugnsrostade tomater.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300
Strimlad kycklinglårfilé
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
15
Dukkah
250
Broccoli
4
Kycklingbuljong
250
Körsbärstomater
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
½
Rödlök
1
Bladpersilja
½
Citron
3
Vatten
Sätt ugnen på 200°C. Koka upp vatten* (se ingredienslistan) i en kastrull. Tillsätt bulgur och kycklingbuljong. Låt koka i 3 min. Sätt på ett lock och ta kastrullen av från värmen och låt vätskan absorberas i lugn och ro i 12-15 min.
Halvera körsbärstomaterna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 10-15 min.
Blanda dukkah med en rejäl nypa salt* och peppar* i ytterligare en djup tallrik. Vänd kycklingen i kryddmixen så att den täcks. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek kycklingen i 5-6 min på varje sida, eller tills den är genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Finriv broccoli. Finhacka persilja och rödlök [1/2 st, 2 pers]. Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Blanda broccoli, persilja, rödlök, citronzest, en skvätt olivolja* och en nypa salt* ordentligt i en bunke. Rör även i bulgurn när den är färdiglagad. TIPS: Tycker du smaken av rå rödlök är för stark? Blötlägg den hackade rödlöken i någon minut, häll av vattnet och blandar den därefter med broccolin.
Blanda gräddfil [1/2 burk, 2 pers], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Fördela broccolitabboulehn i djupa tallrikar och placera dukkahkycklingen ovanpå. Toppa med bakade körsbärstomater. Servera citrondressing vid sidan av.