Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs kryddad med Tex-Mex, Panamat och chili, krispig kålsallad, och en fantastisk pico de gallo med tomat, rödlök, koriander, chili flakes och limejuice. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Rödlök
2
Tomat
1
Koriander
1
Lime
160
Vegofärs
(Innehåller Gluten, Korn, Soja)
5
Tex-Mex
4
Panamat
1
Chiliflakes
75
Förskuren spetskål
4
Tortillabröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Morot
¼
Salt (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
¼
Socker (steg 3)
½
Vatten (steg 3)
Om du inte har mikrovågsugn, värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).
Finhacka rödlök och tomat.
Skär lime i klyftor.
Grovhacka koriander.
Riv (oskalad) morot grovt.
Blanda tomat, limejuice [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa chili flakes, hälften av rödlöken och hälften av koriandern i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.
TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Hetta upp olivolja [1 msk I 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt vegofärs, resterande rödlök, morot, Tex-Mex, Panamat, en generös nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek tills färsen börjar att bli brynt, 3-4 min.
Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och stek i ytterligare 1 min.
Blanda spetskål [1/2 påse, 2P], resterande koriander, resterande limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.
Lägg upp vegofärs på tortillas.
Toppa med kål och pico de gallo, och ringla över yoghurt.
Vik ihop tortillas till täta burritos.