topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burrito på vegofärs

Burrito på vegofärs

med pico de gallo och gräddfil

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs kryddad med Tex-Mex, Panamat och chili, krispig kålsallad, och en fantastisk pico de gallo med tomat, rödlök, koriander, chili flakes och limejuice. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

2

Tomat

1

Koriander

1

Lime

160

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

5

Tex-Mex

4

Panamat

1

Chiliflakes

75

Förskuren spetskål

4

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1

Morot

½

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

¼

Socker (steg 3)

½

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)777 kcal
Energi (kJ)3251 kJ
Fett29.7 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater88.5 g
varav socker14.4 g
Protein29.8 g
Salt10 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror 
1

Om du inte har mikrovågsugn, värm ugnen till 220°C/200°C (varmluft).

Finhacka rödlök och tomat.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka koriander.

Riv (oskalad) morot grovt. 

Blanda pico de gallo
2

Blanda tomat, limejuice [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa chili flakes, hälften av rödlöken och hälften av koriandern i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

TIPS: Skippa chili flakes eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vegofärs, resterande rödlök, morot, Tex-Mex, Panamat, en generös nypa chili flakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek tills färsen börjar att bli brynt, 3-4 min.

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och stek i ytterligare 1 min.

Förbered kål
4

Blanda spetskål [1/2 påse, 2P], resterande koriander, resterande limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Lägg upp vegofärs på tortillas.

Toppa med kål och pico de gallo, och ringla över gräddfil [1/2 paket, 2P]. 

Vik ihop tortillas till täta burritos.