topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Burrito på vegofärs

Burrito på vegofärs

med pico de gallo och gräddfil

Förvandla vardagskvällen till en fest med härliga vegetariska burritos! Mjuka tortillas fylls med saftig vegofärs kryddad med Tex-Mex, Panamat och chili, krispig kålsallad, och en fantastisk pico de gallo med tomat, rödlök, koriander, chiliflakes och limesaft. En vardagsfavorit som passar bra även på helgen!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Korn
Soja
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

160 g

Vegofärs

(Innehåller Gluten, Korn, Soja)

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamat

1 g

Chiliflakes

75 g

Förskuren spetskål

4 st

Tortillabröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Morot

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

2 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Socker (steg 3)

½ dl

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3240 kJ
Energi (kcal)774 kcal
Fett29.5 g
varav mättat6.7 g
Kolhydrater88.2 g
varav socker14.7 g
Protein29.7 g
Salt4.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Förbered råvaror 
1

Om du inte har mikrovågsugn, värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka rödlök och tomat.

Skär lime i klyftor.

Grovhacka koriander.

Riv (oskalad) morot grovt. 

Blanda pico de gallo
2

Blanda tomat, limesaft [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], en nypa chiliflakes, hälften av rödlöken och hälften av koriandern i en medelstor skål. Ställ åt sidan tills servering.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat. 

Stek vegofärs
3

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt vegofärs, resterande rödlök, morot, Tex-Mex, Panamat, en generös nypa chiliflakes, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek tills färsen börjar att bli brynt, 3-4 min.

Rör i vatten [1/2 dl | 1 dl] och stek i ytterligare 1 min.

Förbered kål
4

Blanda spetskål [1/2 påse, 2P], resterande koriander, resterande limesaft, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Värm tortillas
5

Värm tortillas i 30-60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4-5 min.

Servera
6

Lägg upp vegofärs på tortillas.

Toppa med spetskål och pico de gallo, och ringla över gräddfil [1/2 paket, 2P]. 

Vik ihop tortillas till täta burritos.