Cajunkryddad kycklingfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad kycklingfilé

Cajunkryddad kycklingfilé

med rostad ”buffalo”-potatis & rökig majo

Till kvällens rätt har vi hämtat inspiration från Sydamerika och bjuder på cajunkryddad kycklingfilé som får sällskap av krossad ”buffalo”-potatis med ugnsrostade grönsaker. Majonnäs smaksatt med rökt paprikapulver fulländar denna smakupplevelse.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Proteinrik
Mjölkfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Zucchini

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Rökt paprikapulver

400 g

Småpotatis

1 burk

Majs

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Rödlök

½ st

Jalapeno

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2513 kJ
Energi (kcal)601 kcal
Fett24.1 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater50.8 g
varav socker12.8 g
Protein43 g
Salt2.3 g

Instruktioner

Koka potatis
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet.

Krydda med salt och en nypa peppar, täck med lock och sätt åt sidan.

Förbered råvaror
2

Under tiden, tärna zucchini i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Halvera jalapeno på längden, kärna ur och skär i tunna skivor.

Häll av majs.

Stek kyckling
3

Krydda kyckling med salt och Ay Cajun-ba.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, tills brynt.

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör ”buffalo”-potatis
4

Placera färdigkokt potatis på en ny plåt med bakplåtspapper. Krossa försiktigt med en gaffel, ringla över en generös skvätt olivolja och krydda med en nypa salt.

Placera zucchini, rödlök och majs på samma bakplåt. Ringla över olivolja och krydda med en nypa salt och peppar.

Rosta i 10–12 min, eller tills potatis är gyllene.

Blanda rökig majonnäs
5

Blanda majonnäs, rökt paprikapulver och en skvätt vatten i en liten skål.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp cajunkryddad kyckling, rostade grönsaker och ”buffalo”-potatis på tallrikar.

Toppa potatis och grönsaker med rökig majonnäs och garnera med jalapeno.

TIPS: Skippa jalapeno eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.