Cajunkryddad 'shrimp roll'
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad 'shrimp roll'

Cajunkryddad 'shrimp roll'

med spröda pommes och spetskålssallad

Ikväll bjuder vi på ett innovativt recept där vi fyller korvbröd med något helt annant än korvar och ketchup. Vi brer cajunsmör på korvbröden, och rostar dem så smöret smälter. Sen fyller vi bröden med rädissallad med kål och lime, och stekta räkor med majonnäs och cajunkryddor. Hemmalagade pommes passar perfekt till.

Taggar:
Barnvänlig
Enkel
Allergener:
Senap
Ägg
Kräftdjur
Sulfiter
Gluten
Vete
Havre

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

75 g

Rädisor

4 st

Korvbröd

(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)

150 g

Förskuren spetskål

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Smör till bröd

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3574 kJ
Energi (kcal)854 kcal
Fett31.7 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater115.6 g
varav socker11.8 g
Protein28 g
Salt3.7 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram smör så det blir rumstempererat.

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes, och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Stek räkor
2

Under tiden, grovhacka räkor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek räkor i 1-2 min, eller tills gyllene och genomstekta, och lägg över dem i en medelstor skål för att svalna.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Förbered rädissallad
3

Skär rädisor i tunna skivor.

Skär lime i klyftor.

Blanda spetskål, rädisor, salt och en skvätt limesaft i en medelstor skål.

Värm korvbröd
4

Blanda smör och hälften av Ay Cajun-ban i en liten skål när det återstår 5 min av pommes tillagningstid.

Skär upp korvbröd och bre på cajunsmör.

Placera korvbröd på gallret i ugnen och värm i 2-3 min, tills lätt rostade.

Gör räkrör
5

Blanda majonnäs och resterande Ay Cajun-ba med räkor i skålen precis innan servering.

Servera
6

Fyll korvbröd med rädissallad och toppa med räkor.

Servera med pommes och pressa över saft från resterande limeklyftor.