Cajunkryddad kycklingpasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad kycklingpasta

Cajunkryddad kycklingpasta

med krämig mornaysås och heta chili flakes

Pasta och kyckling, två livräddare när barnen skriker efter mat. Ikväll gör vi det extra lätt och serverar allt i en stekpanna, så är det bara att ösa upp. För vem kan säga nej till stekt kyckling med pasta som blandas i en fantastisk sås med tomat, paprika och en massa härliga kryddor. De modiga toppar med heta chili flakes!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

5

Tex-Mex

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4

Kycklingbuljong

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

1

Tomatpuré

300

Strimlad kycklinglårfilé

1

Paprika

½

Chiliflakes

1

Lök

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)744 kcal
Energi (kJ)3113 kJ
Fett23.7 g
varav mättat8.5 g
Kolhydrater82.8 g
varav socker17 g
Protein50.9 g
Salt2.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min, eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1 dl | 2 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Stek kyckling
2

Under tiden, grovhacka paprika. Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling, paprika, lök, Tex-Mex, Ay Cajun-ba, kycklingbuljong, en nypa salt och peppar. Stek under omrörning i 4-5 min, vänd då och då, eller tills kycklingen är genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt pasta
3

Rör i tomatpuré, mornaysås och pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i stekpannan. 

Sänk till medelvärme och sjud tills pastan är färdigkokt.

Rör i färdigkokt pasta och smaka av med salt och peppar.

Servera
4

Lägg upp kycklingpasta i skålar.

Strö över chili flakes.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.