Tabbouleh är en bulgursallad från Libanon, som kan innehålla många spännande ingredienser. Kvällens tabbouleh frestar med bulgur, gurka, tomat, rödlök, persilja och citron. Vi serverar vår tabbouleh med cajunkryddad öring, och så toppar vi med myntayoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Öring
(Innehåller Fisk)
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Mynta
1
Bladpersilja
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
1
Gurka
½
Rödlök
½
Citron
2
Tomat
4
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
1
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)
Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].
Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.
Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.
Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Plocka och finhacka myntablad.
Blanda yoghurt, mynta, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.
Torka av fisk med lite hushållspapper, och krydda med Ay Cajun-ba.
Stek fisk med skinnsidan ner i 4-5 min.
Vänd fisk och stek i ytterligare 3-4 min, tills genomstekt.
TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.
Under tiden, tärna gurka och tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka rödlök [½ st, 2P].
Grovhacka persilja.
Rör i gurka, tomat, rödlök, persilja, olivolja [1 msk | 2 msk] och resterande juice från citronklyftor i kastrullen med färdig bulgur.
Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Lägg upp tabbouleh i skålar.
Toppa med cajunkryddad öring.
Ringla över myntayoghurt.