topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunkryddad öring

Cajunkryddad öring

med tabbouleh och myntayoghurt

Tabbouleh är en bulgursallad från Libanon, som kan innehålla många spännande ingredienser. Kvällens tabbouleh frestar med bulgur, gurka, tomat, rödlök, persilja och citron. Vi serverar vår tabbouleh med cajunkryddad öring, och så toppar vi med myntayoghurt.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Mjölk
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Öring

(Innehåller Fisk)

4

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1

Mynta

1

Bladpersilja

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Gurka

½

Rödlök

½

Citron

2

Tomat

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 1)

¼

Salt (steg 1)

1

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)526 kcal
Energi (kJ)2200 kJ
Fett25.1 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater35.7 g
varav socker7.7 g
Protein33.1 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [4 dl | 8 dl].

Rör i bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], och koka på medelvärme i 9-10 min, eller tills ‘al dente'.

Häll av i en sil, och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Gör myntayoghurt
2

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Plocka och finhacka myntablad.

Blanda yoghurt, mynta, en skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan. 

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelvärme.

Torka av fisk med lite hushållspapper, och krydda med Ay Cajun-ba.

Stek fisk med skinnsidan ner i 4-5 min. 

Vänd fisk och stek i ytterligare 3-4 min, tills genomstekt.

TIPS: Fisken är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, tärna gurka och tomat i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök [½ st, 2P].

Grovhacka persilja.

Blanda tabbouleh
5

Rör i gurka, tomat, rödlök, persilja, olivolja [1 msk | 2 msk] och resterande juice från citronklyftor i kastrullen med färdig bulgur. 

Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh i skålar.

Toppa med cajunkryddad öring.

Ringla över myntayoghurt.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image