En riktigt god helg startar med en fantastisk fredagsmiddag, och vi har det rätta receptet! Här går vi all in på vår senaste favoritkrydda, och du hör ju hur gott - cajunkryddad, panerad kyckling serverad med cajunkryddad och gyllenrostad potatis som du dippar i smaskig aioli. Ät tillsammans med salsa på färska grönsaker smaksatt med dundergod dressing.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
2
Tomat
300
Kycklingbröstfilé
15
Balsamvinäger
500
Potatis
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Vitlöksklyfta
4
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Paprika
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
1
Bladpersilja
1
Ägg (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
1
Socker (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Tärna oskalad potatis i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda dem med lite olivolja*, hälften av Ay Cajun-ba, salt* och peppar*. Sprid ut och rosta i översta delen av ugnen i 25-30 min tills gyllene. TIPS: Använd två bakplåtar om det är för lite plats.
Finhacka tomat och persilja. Kärna ur och finhacka paprika. Finhacka eller pressa vitlök.
Lägg kyckling mellan två bakplåtspapper och banka med en kavel eller stekpanna tills den är jämntjock, ca 2 cm. Vispa upp ägg* [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda vitlök, resterande Ay Cajun-ba, panko, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en annan djup tallrik. Vänd kyckling först i ägg* och sedan i panko. Se till att den täcks helt. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme - oljan ska täcka botten på stekpannan. När oljan är varm, stek kyckling i 3-4 min på varje sida tills de är gyllene och genomstekta. Lägg över på en ren tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Under tiden kycklingen steks, blanda tomat, paprika och persilja i en salladsskål. Tillsätt balsamvinäger, socker* [1 tsk | 2 tsk] och smaka av med salt* och peppar*.
Fördela kryddig potatis, cajunkyckling och salsa mellan era tallrikar. Servera med en klick aioli.