topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med pommes, paprikasalsa och aioli

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Allergener:
Fisk
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250

Sej

(Innehåller Fisk)

1

Bladpersilja

2

Tomat

40

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

7.5

Balsamvinäger

1

Paprika

30

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

500

Potatis

8

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

1

Socker (steg 3)

1

Vetemjöl (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)596 kcal
Energi (kJ)2493 kJ
Fett17.35 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater75.82 g
varav socker15.6 g
Protein34.46 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja. Kärna ur och finhacka paprika.

Förbered paprikasalsa
3

Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt med balsamvinäger [1/2 paket, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk] och smaka av med salt* och peppar*. Blanda väl.

Panera fisk
4

Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban. Ta fram 3 djupa tallrikar till. Blanda mjöl* [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje. Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg* och tillsist i panko. Placera på en ren tallrik.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov.

Servera
6

Lägg upp salsa och pommes på tallrikar tillsammans med cajunpanerad sej. Servera aioli vid sidan av.