Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du fantastiskt fast och smakrikt kött. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Sej
(Innehåller Fisk)
1
Bladpersilja
2
Tomat
40
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
7.5
Balsamvinäger
1
Paprika
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500
Potatis
8
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1
Ägg (steg 4)
¼
Salt (steg 4)
1
Socker (steg 3)
1
Vetemjöl (steg 4)
Sätt ugnen på 240°/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Finhacka tomat och persilja. Kärna ur och finhacka paprika.
Blanda tomat, paprika och persilja i en skål. Tillsätt med balsamvinäger [1/2 paket, 2P], socker* [1 tsk | 2 tsk] och smaka av med salt* och peppar*. Blanda väl.
Placera fisk i en djup tallrik och täck med hälften av Ay Cajun-ban. Ta fram 3 djupa tallrikar till. Blanda mjöl* [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] i den andra. Lägg panko och resterande Ay Cajun-ba i den tredje. Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg* och tillsist i panko. Placera på en ren tallrik.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olja* så det täcker pannan. Stek fisk i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik klädd med hushållspapper. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt. TIPS: Tillsätt extra olja vid behov.
Lägg upp salsa och pommes på tallrikar tillsammans med cajunpanerad sej. Servera aioli vid sidan av.