topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Cajunpanerad sej

Cajunpanerad sej

med krispiga pommes och paprikasalsa

Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du en fantastiskt fast och smakrik konsistens. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Snabb
Under 650 kcal
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

6 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Tomat

500 g

Potatis

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

8 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Paprika

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 tsk

Socker till salsa

¼ tsk

Salt till salsa

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2531 kJ
Energi (kcal)605 kcal
Fett17.1 g
varav mättat2.1 g
Kolhydrater78.1 g
varav socker15.2 g
Protein35 g
Salt4.8 g

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered grönsaker
2

Finhacka tomat och persilja.

Skär paprika i 1 cm stora bitar.

Förbered paprikasalsa
3

Blanda tomat, paprika, persilja, balsamvinäger, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Panera fisk
4

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Häll panko och hälften av Ay Cajun-ban i en tredje djup tallrik.

Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och resterande Ay Cajun-ba.

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.

TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp salsa, pommes och cajunpanerad sej på tallrikar.

Servera med aioli.