Sej är en torskfisk med lite mörkare kött än vanlig torsk. Panera den i panko och stek den i olja, så får du en fantastiskt fast och smakrik konsistens. Servera med hemgjorda pommes, en underbar paprikasalsa med persilja och en klick aioli, och veckans ljuvliga fiskrätt är färdig!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
6 ml
Balsamvinäger
(Innehåller Sulfiter)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
2 st
Tomat
500 g
Potatis
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
8 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
1 st
Paprika
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
1 tsk
Socker till salsa
¼ tsk
Salt till salsa
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Finhacka tomat och persilja.
Skär paprika i 1 cm stora bitar.
Blanda tomat, paprika, persilja, balsamvinäger, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Häll panko och hälften av Ay Cajun-ban i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med en nypa salt och resterande Ay Cajun-ba.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist panko.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Lägg upp salsa, pommes och cajunpanerad sej på tallrikar.
Servera med aioli.