Centralamerikansk-inspirerad sallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Centralamerikansk-inspirerad sallad

Centralamerikansk-inspirerad sallad

med rostad sötpotatis, mango och jordnötter

Kvällens middag blir en riktigt matig och god sallad, som dessutom bjuder på både en färg- och smakexplosion! Vi rostar sötpotatis och lök med vår egen kryddblandning Panamat och kombinerar dem med sallad, avokado och mango. Men ingen sallad är komplett utan en härlig dressing, så vi blandar srirachamajonnäs med limesaft och misopasta att ringla över och avslutar med en topping på hackade jordnötter, mynta och färsk chili.

Taggar:
Plantbaserat
Vegetarisk
Lågkalori
Allergener:
Jordnötter
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lime

4 g

Panamat

1 st

Avokado

1 portionspåse

Mynta

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

1 st

Röd chili

450 g

Sötpotatis

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Rödlök

1 st

Mango

30 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

1 st

Sallad

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

¼ msk

Vatten till dressing

¼ tsk

Salt till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2831 kJ
Energi (kcal)677 kcal
Fett32.6 g
varav mättat4.9 g
Kolhydrater71.6 g
varav socker29.8 g
Protein15.1 g
Salt3.9 g

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna sötpotatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Placera sötpotatis och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Panamat, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min, eller tills gyllene och mjuka.

Blanda dressing
2

Under tiden, halvera lime.

Blanda en generös skvätt limesaft, srirachamajonnäs, misopasta och vatten i en liten skål.

Förbered råvaror
3

Grovhacka sallad och jordnötter.

Skär avokado och mango
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och skär i tunna skivor. Krydda med salt och en nypa peppar.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Finhacka myntablad.

Kärna ur och finhacka chili.

Låt sötpotatis svalna
5

Låt färdig sötpotatis svalna i 3–4 min.

Servera
6

Lägg upp sallad i skålar och toppa med sötpotatis, rödlök, mango och avokado. Ringla över srirachadressing.

Garnera med jordnötter, chili och mynta.

TIPS: Skippa chili, eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.