Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Smaksätt blandfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och servera med mättande nudlar. Toppa med knapriga jordnötter och trevlig chili för en fulländad upplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250
Blandfärs
150
Fullkornsnudlar
(Innehåller Vete, Gluten)
Udonnudlar
(Innehåller Gluten, Vete)
1
Pak choi
1
Röd chili
2
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
30
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
20
Jordnötter
1
Rödlök
2
Morot
1
Olivolja (steg 5)
Skiva rödlök tunt. Skär oskalad morot i tändstickstunna strimlor - alternativt i halvmånar. Grovhacka pak choi. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skiva chili tunt.
Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 3-4 min.
Tillsätt pak choi, ingefära, vitlök och en generös nypa salt*. Fräs i 1 min tills pak choien mjuknat. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
När vattnet kokar, tillsätt nudlar och koka dem i 1-2 min eller tills de är 'al dente'. Spara lite nudelvatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka nudlarna i kastrullen. Tillsätt hoisinsås och det sparade nudelvattnet i kastrullen och rör om så att nudlarna täcks.
Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] på hög värme i stekpannan medan nudlarna kokar. Stek blandfärs i 3-4 min tills den fått färg. Sänk till låg värme och rör i sojasås, grönsaker och hoisinnudlar. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Fördela char siu-inspirerad köttfärs med nudlar och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med jordnötter och de vuxnas med lite chili.