Samla familjen runt matbordet och testa en ny spännande asiatisk rätt. Med detta recept har vi gjort en smakrik tolkning av den kinesiska klassikern char siu, och här lämnas ingen besviken! Smaksätt blandfärs och grönsaker med sojasås, hoisinsås, vitlök och ingefära och servera med mättande nudlar. Toppa med knapriga jordnötter och trevlig chili för en fulländad upplevelse.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
250
Blandfärs
150
Sobanudlar
1
Pak choi
1
Röd chili
2
Vitlöksklyfta
½
Ingefära
30
Hoisinsås
(Innehåller Sesam, Soja, Gluten, Vete)
20
Jordnötter
1
Rödlök
2
Morot
Skiva rödlök tunt. Skär oskalad morot i tändstickstunna strimlor - alternativt i halvmånar. Grovhacka pak choi. Finhacka eller pressa vitlök. Riv ingefära [1/2 st, 2P]. Skiva chili tunt.
Koka upp lättsaltat vatten* i en stor kastrull. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 3-4 min.
Tillsätt pak choi, ingefära, vitlök och en generös nypa salt*. Fräs i 1 min tills pak choien mjuknat. Lägg över i en skål och ställ åt sidan.
När vattnet kokar, tillsätt nudlar och låt dem koka tills de är mjuka: 1-2 min för 2P | 3-4 min för 4P Spara lite nudelvatten [1/2 dl | 1 dl] innan du häller av vattnet. Lägg tillbaka nudlarna i kastrullen. Tillsätt hoisinsås och det sparade nudelvattnet i kastrullen och rör om så att nudlarna täcks.
Hetta upp en ny generös skvätt olivolja* på hög värme i stekpannan medan nudlarna kokar. Stek blandfärs i 3-4 min tills brynt. Sänk till låg värme och tillsätt sojasås, grönsaker och hoisinnudlar. Blanda väl och smaksätt med en nypa salt* och peppar*. VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.
Fördela char siu-inspirerad köttfärs med nudlar och grönsaker mellan era tallrikar. Toppa med jordnötter och de vuxnas med lite chili.