Ost- och pankopanerad sej
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ost- och pankopanerad sej

Ost- och pankopanerad sej

med klyftpotatis och caesarsallad

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll gör vi en tolkning av den klassiska caesarsalladen, som kännetecknas av den ljuvliga dressingen med majonnäs, vitlök och ost. Vi blandar vår dressing med morot, äpple och kål, och serverar vår caesarsallad med sej panerad i panko och ost, och ljuvlig hemmarostad klyftpotatis.

Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

12.5 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

150 g

Kålmix

1 st

Morot

1 st

Äpple

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Rökt paprikapulver

1 g

Torkad oregano

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

1 st

Ägg (steg 4)

2 msk

Vetemjöl (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3211 kJ
Energi (kcal)767 kcal
Fett35.9 g
varav mättat6.4 g
Kolhydrater77 g
varav socker18.4 g
Protein37.5 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, oregano, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

Blanda caesardressing
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda majonnäs, vitlök, ost [2 tsk | 4 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk], vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål. 

Förbered sallad
3

Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.

Halvera, kärna ur och skär äpple i 1/2 cm tunna stavar. 

Blanda morot, äpple och kålmix i en stor skål. Ställ åt sidan tills servering.

Panera fisk
4

Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en djup tallrik. 

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik. 

Blanda panko [1/2 påse, 2P], resterande ost och röt paprikapulver i en tredje djup tallrik. 

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt. 

Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. 

TIPS: Om du inte har ägg hemma kan du använda 2 msk mjölk istället.

Stek fisk
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. 

Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. 

Lägg över till en tallrik med hushållspapper. 

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Precis innan servering, blanda caesardressing och sallad.

Servera
6

Lägg upp klyftpotatis och ostpanerad sej på tallrikar. 

Servera med caesarsallad.