Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll gör vi en tolkning av den klassiska caesarsalladen, som kännetecknas av den ljuvliga dressingen med majonnäs, vitlök och ost. Vi blandar vår dressing med morot, äpple och kål, och serverar vår caesarsallad med sej panerad i panko och ost, och ljuvlig hemmarostad klyftpotatis.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
12.5 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
20 g
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
50 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Kålmix
1 st
Morot
1 st
Äpple
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Rökt paprikapulver
1 g
Torkad oregano
½ msk
Olivolja (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
1 st
Ägg (steg 4)
2 msk
Vetemjöl (steg 4)
½ tsk
Salt (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, oregano, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda majonnäs, vitlök, ost [2 tsk | 4 tsk], olivolja [1/2 msk | 1 msk], vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skala morot (oskalad) i långa band med en potatisskalare.
Halvera, kärna ur och skär äpple i 1/2 cm tunna stavar.
Blanda morot, äpple och kålmix i en stor skål. Ställ åt sidan tills servering.
Blanda mjöl [2 msk | 4 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg [1 st | 2 st] i en andra djup tallrik.
Blanda panko [1/2 påse, 2P], resterande ost och röt paprikapulver i en tredje djup tallrik.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Ställ åt sidan på en tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg hemma kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek fisk i 2-3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Precis innan servering, blanda caesardressing och sallad.
Lägg upp klyftpotatis och ostpanerad sej på tallrikar.
Servera med caesarsallad.