Pasta och kyckling, två livräddare när barnen skriker efter mat. Ikväll gör vi det extra lätt och serverar allt i en stekpanna, så är det bara att ösa upp. För vem kan säga nej till stekt kyckling med pasta som blandas i en fantastisk sås med tomat, paprika och en massa härliga kryddor. De modiga toppar med heta chili flakes!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 paket
Rigatoni
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Senap)
4 g
Panamat
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Kycklingbuljong
100 g
Mornaysås
(Innehåller Mjölk)
1 burk
Tomatpuré
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
1 st
Paprika
½ g
Chiliflakes
1 st
Lök
½ msk
Olivolja (steg 2)
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11-12 min, eller tills "al dente".
När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) "Al dente" betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, grovhacka paprika. Skär lök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling, paprika, lök, Panamat, Ay Cajun-ba, kycklingbuljong, en nypa salt och peppar. Stek under omrörning i 4-5 min, vänd då och då, eller tills kycklingen är genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Rör i tomatpuré, mornaysås och sparat pastavatten [1/2 dl | 1 dl] i stekpannan.
Sänk till medelvärme och sjud tills pastan är färdigkokt.
Rör i färdigkokt pasta och smaka av med salt och peppar
Lägg upp kycklingpasta i skålar.
Strö över chiliflakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.