Rustik soppa på köttbullar och rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rustik soppa på köttbullar och rotfrukter

Rustik soppa på köttbullar och rotfrukter

med grönkål och gremolata

En värmande soppa är precis vad vi är sugna på när kvällarna blir kyligare. Den här lättlagade varianten är fullproppad med goda rotfrukter och klassiska köttbullar som fått puttra i en smakrik kycklingfond. Vi serverar kvällens middag med gremolata på färsk persilja.

Allergener:
Gluten
Vete
Senap
Selleri
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Fläskfärs

50 g

Grönkål, skuren

25 g

Ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

15 g

Senap

(Innehåller Senap)

1 st

Lök

1 st

Morot

1 st

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

250 g

Bakpotatis

10 g

Kycklingfond

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1

Ägg till köttbullar

½ tsk

Salt till köttbullar

½ msk

Olja till stekning

8 dl

Vatten till soppa

1 msk

Olja till gremolata

¼ tsk

Salt till gremolata

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2840 kJ
Energi (kcal)679 kcal
Fett44.6 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater47.6 g
varav socker10.2 g
Protein30.2 g
Salt5.4 g

Instruktioner

Förbered köttbullar
1

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor kastrull på medelhög värme.

Stek grönkål i 1 min, tills den mjuknar och blir ljust grön. Lägg över i en liten skål.

Blanda färs, ägg, ströbröd, senap, hälften av grönkålen, salt och en nypa peppar i en stor skål. Ställ åt sidan.

Förbered rotfrukter
2

Finhacka lök.

Tärna morot (oskalad) i 1 cm stora bitar.

Skala och tärna potatis och rotselleri i 1 cm stora bitar.

Stek rotfrukter
3

Hetta upp olivolja i samma kastrull på medelhög värme.

Stek rotfrukter i 1–2 min, eller tills de mjuknat.

Tillsätt vatten, kycklingfond och sojasås och koka upp.

Tillsätt köttbullar
4

Rulla färsen till köttbullar med fuktiga händer (5 per person) och tillsätt dem till kastrullen en i taget.

Sänk till medelvärme och sjud i 6–8 min.

VIKTIGT: Köttbullar är färdiglagade när de inte längre är rosa i mitten.

Blanda gremolata
5

Under tiden, finhacka persilja och vitlök.

Blanda persilja, vitlök, olivolja, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Tillsätt resterande grönkål till soppan när köttbullarna är färdiga.

Servera
6

Lägg upp soppa och köttbullar i skålar och toppa med gremolata.