Bowl på ugnsrostad kyckling och brysselkål
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Bowl på ugnsrostad kyckling och brysselkål

med kål- och äppelsallad & vitlöksdressing

Kvällens goda middagsbowl bjuder på en explosion av underbara färger och smaker. Vi kombinerar bulgur med rostad kyckling och brysselkål och en krispig sallad med rödkål, äpple och päron. Med rostade valnötter och krämig vitlöksdressing på toppen blir den kulinariska upplevelsen komplett.

Allergener:
Ägg
Senap
Mjölk
Nötter
Vete
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé

4 g

Jorden Runt

(Innehåller Ägg, Senap)

150 g

Rödkål, förskuren

1 st

Äpple

½ st

Päron

150 g

Brysselkål

1 portionspåse

Bladpersilja

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten till bulgur

¼ tsk

Salt till bulgur

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2540 kJ
Energi (kcal)607 kcal
Fett21.9 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater47.6 g
varav socker16.8 g
Protein47.9 g
Salt3.4 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Ta bort de yttersta bladen från brysselkålen och skär den i tunna skivor.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Placera kyckling på plåten, ringla över en skvätt olivolja och krydda med hälften av Jorden Runt, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills brysselkål är gyllene och kyckling genomstekt.

2

Koka upp en kastrull med vatten.

Rör i bulgur, resterande Jorden Runt och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

3

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple och päron i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Blanda äpple, päron, rödkål, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök och yoghurt i en liten skål och ställ åt sidan.

Skär färdig kyckling i tunna skivor.

5

Hetta upp en stekpanna på medelhög värme.

Grovhacka valnötter.

Rosta valnötter i 2–3 min, eller tills gyllene.

6

Lägg upp bulgur, sallad och brysselkål i skålar och toppa med kyckling.

Garnera med valnötter och persilja och ringla över vitlöksdressing.