Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Färdig pizzadeg är din bästa kompis när du snabbt vill svänga ihop ett lyxigt snack eller en god fika. Kombinera den med mjölkchokladknappar, så har du nygräddade bullar på nolltid!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Ställ en ugnsform med vatten längst ner i ugnen.
Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. Placera degen på ytan med mjöl och rulla ut den med händerna (eller en kavel) till en rektangel.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Strö chokladknappar i ett jämnt lager över degen.
Vik försiktigt degen över sig själv några gånger för att ”stänga till” om chokladknapparna.
Knåda degen försiktigt för att fördela chokladknapparna.
Dela degen i 6 bitar och rulla dem till bullar. Placera bullar på en plåt med bakplåtspapper.
Låt bullarna vila i 10 min och grädda dem sen i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene.
TIPS: Pensla bullarna med mjölk eller vispat ägg för en glansig yta.
Låt bullarna svalna något innan du serverar dem.