Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Choklad är ett säkert kort för att göra frukosten extra lyxig. Här serverar vi den smält i en krämig chiapudding och tillsammans med rostade mandlar på toppen. Ät och njut!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
50 g
Chiafrön
(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)
150 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
180 ml
Kokosmjölk
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 dl
Vatten till chiafrön
Blanda chiafrön (30 g), vatten, kokosmjölk och en nypa salt i en liten skål kvällen innan.
Sätt på ett lock och låt stå i kylen till morgonen efter.
Placera hälften av chokladknapparna i en liten skål på morgonen.
Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.
Blanda chiapudding med smält choklad.
TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.
Grovhacka mandlar.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta mandlar i 3–4 min, eller tills gyllene.
Fördela hälften av chiapuddingen i glas och fortsätt med yoghurt och resterande chiapudding.
Toppa med resterande chokladknappar och mandlar.