Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi kokar bulgur med lök, och blandar det med Goan Xacuti, hackade mandlar och persilja. Vi serverar vår bulgurpilaff med chutneyglaserad currykyckling, stekta morötter och vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
300 g
Kycklingbröstfilé
2 g
Curry-On
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter)
1 st
Gurka
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
4 g
Goan Xacuti
1 msk
Olivolja (steg 1)
4 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 200°C/180°C varmluft.
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek lök i 1-2 min.
Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl] och koka upp. Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'.
Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. Rör i Goan Xacuti och ställ åt sidan med lock på.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med Curry-On och en nypa salt, och stek den i 2 min på varje sida, tills brynt.
Placera den sen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över aprikoschutney så att kycklingen täcks. Placera vitlöksklyfta (oskalad) i ett hörn av plåten. Baka i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Servera eventuellt aprikoschutney vid sidan av.
Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Torka försiktigt av stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek morot tills mjuk, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Ta av från värme.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Grovhacka mandlar.
Grovhacka persilja.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Placera mandlar i ett hörn på plåten när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.
När allt är färdigt i ugnen, rör i mandlar och hälften av persiljan i kastrullen med färdig bulgur.
Pressa ut vitlök från skalet i en liten skål och mosa med en gaffel. Rör i yoghurt, gurka och en nypa salt.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp bulgur och morot i skålar.
Ringla vitlöksyoghurt över morot och bulgur.
Toppa med kyckling och garnera med resterande persilja.