Chutneyglaserad currykyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglaserad currykyckling

Chutneyglaserad currykyckling

med bulgurpilaf och vitlöksyoghurt

Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi kokar bulgur med lök och kycklingbuljong, och toppar med hackade mandlar och persilja. Vi serverar vår bulgurpilaff med chutneyglaserad kyckling, stekta morötter, färsk gurka och krämig vitlöksyoghurt.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Snabb
Allergener:
Vete
Gluten
Senap
Nötter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Lök

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

300 g

Kycklingbröstfilé

2 g

Curry-On

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

1 st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

20 g

Mandlar

(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)

1 st

Gurka

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

4 g

Goan Xacuti

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2579 kJ
Energi (kcal)616 kcal
Fett22.6 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater51.3 g
varav socker20.7 g
Protein46.2 g
Salt1.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft). 

Finhacka lök. 

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek lök i 1-2 min. 

Tillsätt vatten [3 dl | 41/2 dl] och koka upp. Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'.

Rör sedan i Goan Xacuti och ställ åt sidan under lock. 

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling till stekpannan och krydda med Curry-On och salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. 

Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och täck med aprikoschutney. Placera vitlöksklyfta (oskalad) i ett hörn av plåten. Baka i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

TIPS: Servera eventuellt aprikoschutney vid sidan av. 

Stek morot
3

Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.

Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.

Stek morot tills mjuk, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Ta av stekpannan från värme.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.

Förbered råvaror
4

Grovhacka mandlar och persilja.

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Placera mandlar i ett hörn på plåten när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.

Blanda vitlöksyoghurt
5

När allt är färdiglagat i ugnen, rör i mandlar och persilja i kastrullen med färdig bulgur.

Pressa ur vitlök från skalet i en liten skål och mosa med en gaffel. Rör i yoghurt, gurka och en nypa salt. 

Skär kyckling i skivor.

Servera
6

Lägg upp bulgur, morot och kyckling i djupa tallrikar. 

Ringla över vitlöksyoghurt.