Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi kokar bulgur med lök och kycklingbuljong, och toppar med hackade mandlar och persilja. Vi serverar vår bulgurpilaff med chutneyglaserad kyckling, stekta morötter, färsk gurka och krämig vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Lök
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
300 g
Kycklingbröstfilé
2 g
Curry-On
50 g
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1 st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
20 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
1 st
Gurka
75 ml
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
4 g
Goan Xacuti
1 msk
Olivolja (steg 1)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 200°C/180°C (varmluft).
Finhacka lök.
Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelhög värme. Stek lök i 1-2 min.
Tillsätt vatten [3 dl | 41/2 dl] och koka upp. Tillsätt bulgur och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka på medelvärme i 9-10 min eller tills ‘al dente'.
Rör sedan i Goan Xacuti och ställ åt sidan under lock.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling till stekpannan och krydda med Curry-On och salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera kyckling på en plåt med bakplåtspapper och täck med aprikoschutney. Placera vitlöksklyfta (oskalad) i ett hörn av plåten. Baka i ugnen i 11-12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
TIPS: Servera eventuellt aprikoschutney vid sidan av.
Under tiden, skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar.
Torka försiktigt ur stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme.
Stek morot tills mjuk, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.
Ta av stekpannan från värme.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att framskynda tillagningsprocessen.
Grovhacka mandlar och persilja.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Placera mandlar i ett hörn på plåten när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.
När allt är färdiglagat i ugnen, rör i mandlar och persilja i kastrullen med färdig bulgur.
Pressa ur vitlök från skalet i en liten skål och mosa med en gaffel. Rör i yoghurt, gurka och en nypa salt.
Skär kyckling i skivor.
Lägg upp bulgur, morot och kyckling i djupa tallrikar.
Ringla över vitlöksyoghurt.