topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Chutneyglaserad sej

Chutneyglaserad sej

med rostade grönsaker och kryddig couscous

Denna fantastiska måltid består av sej som vi steker med chili och aprikoschutney. Vi serverar den glaserade fisken med rostade rödbetor och morot, couscous kryddad med vår egna kryddblandning Panamat och vitlöksyoghurt. Nu är det bara att hugga in!

Allergener:
Fisk
Mjölk
Senap
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

2 st

Morot

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

2 st

Rödbeta

1 portionspåse

Koriander

4 g

Panamat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

50 g

Aprikoschutney

(Innehåller Senap)

100 g

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

40 g

Rucola

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till dressing

2.5 dl

Vatten till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

½ msk

Olja till couscous

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Smör till fisk

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2533 kJ
Energi (kcal)605 kcal
Fett21.8 g
varav mättat8.6 g
Kolhydrater67.9 g
varav socker25.9 g
Protein33.2 g
Salt5.2 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Tärna rödbeta och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Blanda vitlöksyoghurt
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda yoghurt, vitlök, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Förbered råvaror
3

Skölj rucola.

Finhacka koriander.

Laga couscous
4

Koka upp vatten och salt i en medelstor kastrull.

Rör i couscous, Panamat och olivolja. Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Tillsätt hälften av pumpafröna, koriander och fluffa upp couscous med en gaffel.

Stek fisk
5

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt.

Stek fisk i 2–3 min per sida. Vänd och tillsätt smör, chiliflakes och aprikoschutney.

Stek i ytterligare 2–3 min, tills att fisken är genomstekt och glaserad.

Blanda rostade grönsaker med spenat.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
6

Servera couscous, fisk och rostade grönsaker på tallrikar.

Ringla resterande glaze över fisk.

Servera med en klick vitlökyoghurt och strö resterande pumpafrön över grönsaker.