Fastnade ni för det spännande namnet på denna rätt? Vi lovar att ni inte kommer att bli besvikna över resultatet! Vi kokar bulgur med lök och kycklingbuljong, och toppar med hackade mandlar och persilja. Vi serverar vår bulgurpilaff med chutneyglaserad kyckling, stekta morötter, färsk gurka och krämig vitlöksyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Lök
85
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
2
Kycklingbuljong
300
Kycklingbröstfilé
2
Curry-On
50
Aprikoschutney
(Innehåller Senap)
1
Vitlöksklyfta
2
Morot
20
Mandlar
(Innehåller Nötter)
1
Bladpersilja
1
Gurka
75
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
1
Olivolja (steg 1)
4
Vatten (steg 1)
¼
Salt (steg 1)
¼
Salt (steg 3)
Sätt ugnen på 200°C/180°C (varmluft). Finhacka lök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en kastrull på medelhög värme. Stek lök i 1-2 min. Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl] och koka upp. Rör i bulgur, kycklingbuljong [1/2 paket, 2P] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], sänk till medelvärme och koka i 9-10 min eller tills ‘al dente'. Häll av vattnet, lägg tillbaka bulgur i kastrullen och ställ åt sidan med lock på.
Krydda kyckling på båda sidor med Curry-on och en nypa salt. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Bryn kyckling i 2 min per sida. Lägg över den till ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och ringla över aprikoschutney, vänd kyckling så den blir täckt. Placera vitlöksklyfta (oskalad) på andra sidan av plåten. Rosta i 11-12 min, eller tills genomstekt. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Skär morot (oskalad) i 1 cm tjocka stavar. Skölj av stekpannan och hetta upp den med en skvätt olivolja på medelhög värme. Stek morot tills mjuk, 4-5 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar, och ta av från värme. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att påskynda tillagningen.
Grovhacka mandlar och persilja. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Placera mandlar separat på plåten när det återstår 5 min av kycklingens tillagningstid.
När allt är färdigt i ugnen, rör i mandlar och hälften av persiljan i kastrullen med bulgurn. Pressa ut vitlök från skalet i en liten skål och mosa med en gaffel. Rör i yoghurt och en nypa salt.
Lägg upp bulgurpilaff, morot och gurka i skålar. Ringla över vitlöksyoghurt på gurka och morot. Toppa med skivad kyckling, och garnera med resterande persilja.