Kolja är en mager torskfisk med delikat fiskkött. Vi tillagar vår kolja i ugnen, täckt av citronskivor som ger saft och smak. Den får sällskap i ugnen av potatis, morot och paprika, som kryddas med rökt paprika och vår egen fantastiska kryddblandning som vi kallar Mamas favorit. Krämig vitlöksmajonnäs är ett ljuvligt tillbehör.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Kolja
(Innehåller Fisk)
½
Citron
300
Potatis
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
1
Vitlöksklyfta
40
Rucola
1
Paprika
1
Rödlök
2
Morot
4
Rökt paprikapulver
4
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
1
Vatten (steg 5)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Tärna potatis, morot (oskalad) och paprika i 2 cm stora bitar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera grönsaker på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rökt paprikapulver, Mamas favorit, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, tills gyllene och mjuka.
Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i tunna skivor.
Torka av fisk försiktigt med hushållspapper, och krydda med en nypa salt.
Lägg över fisk i en ugnsform och toppa med citronskivor.
Ställ åt sidan, redo att bakas.
Placera fisk i ugnen, när det återstår 15 min av grönsakernas tillagningstid, och placera samtidigt vitlöksklyfta på plåten med grönsaker.
Baka fisk i 12-15 min, tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, skölj rucola.
När grönsaker är färdigrostade, pressa ut vitlök och mosa den med gaffel.
Blanda mosad vitlök, majonnäs och vatten [1 msk I 2 msk] i en liten skål. Rör i rucola i plåten med med grönsaker.
Lägg upp fisk och grönsaker på tallrikar.
Servera med vitlöksmajonnäs.