Citronpepparlax och rostade rotfrukter
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronpepparlax och rostade rotfrukter

Citronpepparlax och rostade rotfrukter

med kålmix och dilldressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Lax är en fisk som brukar gå hem hos både vuxna och barn. Kanske kan du få hjälp i köket av familjens yngsta medlemmar när du lagar denna smarriga vardagsmiddag? Vi rostar potatis, morot och lök och ugnssteker lax, som får god smak av citronpeppar. Färdig kålmix blir en fräsch sallad med lite olivolja och kryddor och vi blandar gräddfil med dill och vitlök till en örtig sås.

Taggar:
Glutenfri
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Morot

1 st

Rödlök

½ st

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Dill

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

2 g

Citronpeppar

150 g

Kålmix

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3047 kJ
Energi (kcal)728 kcal
Fett40.9 g
varav mättat9.1 g
Kolhydrater57.6 g
varav socker13.6 g
Protein34.2 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och morot (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Rosta rotfrukter
2

Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Blanda dressing
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Finhacka dill.

Blanda vitlök [1/2 st, 2P], dill, gräddfil, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Blanda kålmix
4

Lägg kålmix, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål och vänd runt precis innan servering.

Ugnsstek lax
5

Torka av lax med lite hushållspapper, ringla över olivolja [1 msk | 2 msk]  och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och citronpeppar.

När det återstår 8 min av rotfrukternas tillagningstid, placera lax med skinnsidan ner på en ny plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen resterande tid, eller tills genomstekt.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Servera
6

Lägg upp lax, rostade rotfrukter och kålmix på tallrikar.

Servera med en klick dilldressing.