Kyckling, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kycklingen, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka och rödbeta. Gurkan blandar vi med gräddfil och dill.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500
Bakpotatis
1
Palsternacka
1
Rödbeta
10
Sesamfrön
1
Gurka
1
Dill
1
Vitlöksklyfta
1
Ekologisk citron
300
Kycklingbröstfilé
½
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
1
Smör (steg 5)
½
Vatten (steg 4)
Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär palsternacka i kvartar på längden. Tärna potatis (oskalad) och rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar. Blanda rotfrukter, en skvätt olivolja*, sesamfrön, en generös nypa salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills gyllene. TIPS: Använd två plåtar till 4P.
Finhacka eller pressa vitlök. Tärna gurka i 1 cm stora bitar. Grovhacka dill. Riv en generös nypa citronzest och skär sen citron i klyftor. Dela varje kycklingbröst i 3 bitar på en separat skärbräda. Krydda den med en nypa salt*. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills gyllene och genomstekt. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt utan inslag av rosa.
Blanda gurka, gräddfil [1/2 paket, 2P] och dill (spara lite till garnering) i en liten skål. Smaka av med salt* och peppar*. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong, en nypa citronzest, en stor skvätt citronjuice och vitlök i en liten skål.
Häll ner citronbuljong och smör* [1 msk | 2 msk] i stekpannan med kyckling, och sjud i 1-2 min.
Lägg upp kyckling, rostade rotfrukter och gurkdressing på tallrikar. Ringla över citronbuljong över kycklingen. Servera med resterande citronklyftor och garnera med resterande dill.