topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Citronstekt kyckling

Citronstekt kyckling

med sesamrostade grönsaker och gurkdressing

Kyckling, potatis och gurka! Tre ingredienser som är ytterst vanligt förekommande hos de flesta familjer. Kvällens recept innehåller alla tre, men vi har skapat ett recept som säkert kommer att överraska hela familjen med nya smakupplevelser! Vi steker kycklingen, och sen låter vi den sjuda i en underbar citronbuljong med dill. Potatisen rostar vi tillsammans med palsternacka, morot och rödbeta. Gurkan blandar vi med yoghurt till en härlig dressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Sesam
Mjölk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Palsternacka

10 g

Sesamfrön

(Innehåller Sesam Kan innehålla Korn, Kamut, Nötter, Havre, Jordnötter, Råg, Spelt, Vete)

1 st

Gurka

½ st

Citron

300 g

Kycklingbröstfilé

75 ml

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

4 g

Vitlöksflörter

2 st

Morot

1 portionspåse

Dill

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2609 kJ
Energi (kcal)623 kcal
Fett19.3 g
varav mättat8.8 g
Kolhydrater69.7 g
varav socker18.1 g
Protein45.3 g
Salt2.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär palsternacka (oskalad)  i kvartar på längden. Tärna potatis (oskalad), rödbeta (oskalad) och morot (oskalad) i 2 cm stora bitar. Blanda rotfrukter, en skvätt olivolja*, sesamfrön och en generös nypa salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 20-25 min. eller tills gyllene. TIPS: Använd två plåtar till 4P.

Förbered råvaror
2

Finhacka eller pressa vitlök. Riv gurka och pressa ur så mycket vätska som möjligt i en kökshanduk. Grovhacka dill. Riv en generös nypa citronzest  [1/2 st, 2P]  och skär sen citron i klyftor. Dela varje kycklingbröst i 3 bitar. Blanda kyckling,Vitlöksflörter, en skvätt olivolja* och en nypa salt* i en skål . VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling under omrörning i 5-6 min, tills gyllene och genomstekt.

Blanda gurkdressing
4

Blanda gurka och yoghurt i en liten skål. Smaka av med salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk] och peppar*. Blanda vatten* [1/2 dl | 1 dl], grönsaksbuljong,dill (spara lite till garnering) en nypa citronzest, en stor skvätt citronjuice och vitlök i en liten skål.

Tillsätt citronbuljong
5

Häll ner citronbuljong och smör* [1 msk | 2 msk] i stekpannan med kyckling, och sjud i 1-2 min.

Servera
6

Lägg upp kyckling, sesamrostade rotfrukter och gurkdressing på tallrikar. Ringla över citronbuljong över kycklingen. Servera med resterande citronklyftor och garnera med resterande dill.