Unna dig en riktigt god helgmiddag med vårt confiterade anklår med rostade rotfrukter och butternutpumpa. Denna festliga måltid serveras med en lyxig sallad med haricots verts och pinjenötter och en ljuvlig rödvinssås att avnjuta till ankan.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
120 g
Rödvinssås
(Innehåller Sulfiter)
430 g
Sous vide-anklår, confiterat
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
½ st
Butternutpumpa
300 g
Potatis
½ st
Rosmarin
1 st
Rödbeta
40 g
Rucola
20 g
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller Mjölk)
1 st
Lök
1 portionspåse
Timjan
75 g
Haricots verts
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
¼ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skala och halvera pumpa och gröp ur kärnorna.
Skär pumpa, lök, potatis och rödbeta (oskalad) i 2 cm breda klyftor.
Finhacka rosmarinsblad.
Placera potatis och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.
Placera anklår på en ny plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.
Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.
Skölj rucola.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en medelstor skål.
Ansa haricots verts.
Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts i 3–4 min, eller tills mjuka.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.
Vänd ner rucola, haricots verts, riven ost, olivolja, salt och peppar i skålen med pinjenötter.
Plocka timjanblad.
Hetta upp samma stekpanna på medelvärme.
Tillsätt rödvinssås, timjan och vatten. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.
TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.
Lägg upp anklår, sallad, potatis och grönsaker på tallrikar.
Skeda rödvinssås över anka.