Confiterat anklår och rödvinssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Confiterat anklår och rödvinssås

Confiterat anklår och rödvinssås

med rostade rotfrukter och haricots verts

Unna dig en riktigt god helgmiddag med vårt confiterade anklår med rostade rotfrukter och butternutpumpa. Denna festliga måltid serveras med en lyxig sallad med haricots verts och pinjenötter och en ljuvlig rödvinssås att avnjuta till ankan.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

120 g

Rödvinssås

(Innehåller Sulfiter)

430 g

Sous vide-anklår, confiterat

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

½ st

Butternutpumpa

300 g

Potatis

½ st

Rosmarin

1 st

Rödbeta

40 g

Rucola

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

1 st

Lök

1 portionspåse

Timjan

75 g

Haricots verts

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

¼ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

½ dl

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3317 kJ
Energi (kcal)793 kcal
Fett36 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater57.5 g
varav socker14 g
Protein57.7 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skala och halvera pumpa och gröp ur kärnorna.

Skär pumpa, lök, potatis och rödbeta (oskalad) i 2 cm breda klyftor.

Finhacka rosmarinsblad.

Placera potatis och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, rosmarin, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

Rosta anklår
2

Placera anklår på en ny plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.

Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.

Skölj rucola.

Stek haricots verts
3

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en medelstor skål.

Ansa haricots verts.

Hetta upp en skvätt olivolja i samma stekpanna på medelhög värme. Stek haricots verts i 3–4 min, eller tills mjuka.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten i pannan för att påskynda tillagningsprocessen.

Blanda sallad
4

Vänd ner rucola, haricots verts, riven ost, olivolja, salt och peppar i skålen med pinjenötter.

Laga sås
5

Plocka timjanblad.

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme.

Tillsätt rödvinssås, timjan och vatten. Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt.

TIPS: Håll längst upp på timjanstjälken och dra med dina fingrar längst stjälken för att frigöra bladen.

Servera
6

Lägg upp anklår, sallad, potatis och grönsaker på tallrikar.

Skeda rödvinssås över anka.