Fiskpinnar brukar vara en storfavorit även hos kräsna barn, och de blir ännu godare om du gör dem själv. I kväll ugnssteker vi panerad sej och serverar den med krämigt potatismos, rödkålssallad och crème fraiche som dippsås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Bakpotatis
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
250 g
Sej
(Innehåller Fisk)
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Citron
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Morot
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
3 msk
Mjölk till mos
½ tsk
Salt till mos
2 dl
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.
Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Blanda panko och Mamas Favorit i en tredje djup tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och skär den i 2 cm breda avlånga bitar. Krydda med salt och en nypa peppar.
Vänd fiskpinnar först i mjöl, sen i ägg och till sist panko. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene.
TIPS: 1) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär. 2) Använd en separat skärbräda när du skär fisk.
Plocka persiljeblad.
Häll upp crème fraiche i små skålar.
Riv morot (oskalad) grovt.
Halvera citron.
Blanda rödkål, morot, en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Lägg upp fiskpinnar, mos och kålsallad på tallrikar.
Toppa med persilja och servera med crème fraiche att doppa i.