Hemlagade frasiga fiskpinnar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Hemlagade frasiga fiskpinnar

med potatismos, kålsallad och kall sås

Fiskpinnar brukar vara en storfavorit även hos kräsna barn, och de blir ännu godare om du gör dem själv. I kväll ugnssteker vi panerad sej och serverar den med krämigt potatismos, rödkålssallad och crème fraiche som dippsås.

Allergener:
Ägg
Gluten
Vete
Fisk
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Bakpotatis

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Citron

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Morot

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

3 msk

Mjölk till mos

½ tsk

Salt till mos

2 dl

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till fisk

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2764 kJ
Energi (kcal)661 kcal
Fett24.7 g
varav mättat10.1 g
Kolhydrater75.1 g
varav socker12 g
Protein35.8 g
Salt4.4 g

Instruktioner

Laga mos
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar.

Koka potatis i 11–13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och mosa potatis med mjölk, salt och en nypa peppar i kastrullen. Ställ åt sidan under lock.

TIPS: Tillsätt en klick smör för att göra moset extra krämigt.

2

Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Mamas Favorit i en tredje djup tallrik.

3

Torka fisk med hushållspapper och skär den i 2 cm breda avlånga bitar. Krydda med salt och en nypa peppar.

Vänd fiskpinnar först i mjöl, sen i ägg och till sist panko. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Tillaga i ugnen i 12–15 min, eller tills gyllene.

TIPS: 1) Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär. 2) Använd en separat skärbräda när du skär fisk.

4

Plocka persiljeblad.

Häll upp crème fraiche i små skålar.

5

Riv morot (oskalad) grovt.

Halvera citron.

Blanda rödkål, morot, en generös skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

6

Lägg upp fiskpinnar, mos och kålsallad på tallrikar.

Toppa med persilja och servera med crème fraiche att doppa i.