Krispig cajunkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig cajunkyckling

Krispig cajunkyckling

med mynta- och apelsinsallad

Kyckling smakar extra gott när den får lite hjälp på traven i form av en gyllene och spröd panering. I dagens recept smaksätter vi vår pankopanering med cajunkryddor och serverar vår krispiga kyckling med ugsnrostad potatis och morötter. Vi svänger ihop en färgglad sallad med spetskål, apelsin och mynta och blandar en krämig vitlöks-och chilidressing som är perfekt att doppa både kyckling och pommes i.

Taggar:
Under 650 kcal
Proteinrik
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

300 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

150 g

Förskuren spetskål

½ g

Chiliflakes

2 st

Morot

1 st

Apelsin

1 portionspåse

Mynta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till panering

¼ tsk

Salt till dressing

½ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2365 kJ
Energi (kcal)565 kcal
Fett12.9 g
varav mättat5.3 g
Kolhydrater67.2 g
varav socker16.9 g
Protein46.2 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot och potatis (oskalade) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera kyckling
2

Krydda kyckling med salt.

Vispa ägg i en djup tallrik.

Blanda Ay Cajun-ba, salt och panko i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Placera på en tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

VIKTIGT: Tvätta händerna och redskapen noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Blanda dressing
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, chiliflakes, gräddfil och salt i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Blanda sallad
4

Skär bort botten och toppen på apelsinen, skär sedan bort skalet runt om. Var noga med att skära bort allt det vita från skalet.

Halvera apelsin och skär sedan i 2 cm stora bitar, ta bort eventuella kärnor.

Grovhacka mynta.

Blanda apelsin, salt, kål och mynta i en stor skål.

Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Stek kyckling
5

När det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp pommes, kyckling och sallad på tallrikar.

Servera med vitlöks-och chilidressing.