Cubano sandwich härstammar sitt namn till trots från Florida och är en riktig lyxmacka med extra allt! Vad sägs om pulled pork, goudaost, syltad gurka, senapsdressing och prosciutto serverat i fluffiga kovbröd som vi steker gyllene och krispiga i smör? Som om inte det vore nog rostar vi även klyftpotatis och toppar dem med karamelliserad lök, aioli och färsk koriander.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 st
Korvbröd
(Innehåller Gluten, Vete, Havre Kan innehålla Ägg, Senap, Soja, Nötter, Sesam, Mjölk)
300 g
Pulled pork
5 g
Tex-Mex
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 st
Gurka
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
12 g
Grov senap
(Innehåller Senap)
500 g
Potatis
½ g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
50 g
Prosciutto
1 portionspåse
Koriander
80 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ msk
Olivolja (steg 3)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
½ tsk
Socker (steg 3)
2 msk
Vatten (steg 3)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
Under tiden, skär gurka i tunna skivor. Blanda vitvinsvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en nypa salt i en liten skål. Rör i gurka och ställ åt sidan.
Placera kött, sky från förpackningen och Tex-Mex i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Under tiden, skär rödlök i tunna skivor.
Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 5–6 min, tills mjuk.
Tillsätt chili flakes [1/2 paket, 2P], vatten [2 msk | 4 msk], socker [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa salt och stek i ytterligare 3–5, eller tills karamelliserat.
Ställ åt sidan i en skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, blanda senap, hälften av aiolin, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Häll av lag från gurka.
Använd 2 gafflar för att riva kött tills det är helt strimlat.
Dela korvbröd i halvor och bre på senapsdressing.
Fyll bröd med pulled pork, gouda, prosciutto och syltad gurka.
Torka ur stekpannan och hetta upp smör [1 msk | 2 msk] på medelhög värme.
Stek sandwiches, och platta till dem med baksidan på en stekspade, tills osten har smält och utsidan är gyllene, 1–2 min på varje sida.
TIPS: För 4P, stek i omgångar eller använd en till stekpanna.
Skär sandwiches i hälften med ett diagonalt snitt och lägg upp på tallrikar.
Lägg potatis i skålar och toppa med resterande aioli, karamelliserad lök och färsk koriander.