Vi antar att ni har sett fram emot att laga detta fantastiska recept ända sen ni såg den spännande titeln. Nu är det dags, vi dillpanerar vår ljuvliga lax och bakar den ljuvligt krispig. Samtidigt rostar vi potatis, och steker sockerärtor och rädisa. Vi toppar härligheterna med hemmalagade tartarsås med schalottenlök, citron, senap, aioli och persilja.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25
Pankoströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
1
Vitlöksklyfta
1
Dill
½
Citron
80
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½
Schalottenlök
6
Senap
(Innehåller Senap)
1
Bladpersilja
400
Småpotatis
1
Sockerärtor
75
Rädisor
250
Laxfilé
(Innehåller Fisk)
¼
Socker (steg 2)
1
Olivolja (steg 3)
¼
Salt (steg 3)
Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).
Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Under tiden, finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P].
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda schalottenlök, citronsaft [1/2 msk | 1 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt i en liten skål.
Ställ åt sidan.
Finhacka dill.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda dill, panko, vitlök och olivolja [1 msk I 2 msk] i en liten skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.
Torka av fisk med hushållspapper, krydda med salt och placera på en ny plåt med bakplåtspapper.
Häll pankomix ovanpå och tryck försiktigt så att den fastnar. Ställ åt sidan redo att bakas.
Placera fisk i ugnen när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid.
Baka fisk i 7-8 min, tills krispig och precis genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.
Ansa sockerärtor. Halvera rädisor.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek sockerärtor, rädisor, en nypa salt och peppar i 3-4 min, eller tills sockerärtor börjar mjukna.
Finhacka persilja [½ påse, 2P].
Precis innan servering, rör ner senap [½ paket, 2P], aioli, persilja och en nypa peppar i skålen med schalottenlök.
Lägg upp potatis, lax och stekta grönsaker på tallrikar.
Servera med tartarsås i en skål, och resterande citronklyftor vid sidan av.