Dillpanerad lax och tartarsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Dillpanerad lax och tartarsås

Dillpanerad lax och tartarsås

med rostad potatis och stekta sockerärtor

Vi antar att ni har sett fram emot att laga detta fantastiska recept ända sen ni såg den spännande titeln. Nu är det dags, vi dillpanerar vår ljuvliga lax och bakar den ljuvligt krispig. Samtidigt rostar vi potatis, och steker sockerärtor och rädisa. Vi toppar härligheterna med hemmalagade tartarsås med schalottenlök, citron, senap, aioli och persilja.

Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Ägg
Senap
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

25

Pankoströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

1

Vitlöksklyfta

1

Dill

½

Citron

80

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

½

Schalottenlök

6

Senap

(Innehåller Senap)

1

Bladpersilja

400

Småpotatis

1

Sockerärtor

75

Rädisor

250

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

¼

Socker (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

¼

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)835 kcal
Energi (kJ)3492 kJ
Fett53.2 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater49.6 g
varav socker8.4 g
Protein35 g
Salt1.6 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240°C/220°C (varmluft).

Halvera potatis (oskalad) och placera på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene och genomstekt. 

Förbered tartarsås
2

Under tiden, finhacka schalottenlök [1/2 st, 2P].

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda schalottenlök, citronsaft [1/2 msk | 1 msk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa salt i en liten skål. 

Ställ åt sidan. 

Panera fisk
3

Finhacka dill.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda dill, panko, vitlök och olivolja [1 msk I 2 msk] i en liten skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Torka av fisk med hushållspapper, krydda med salt och placera på en ny plåt med bakplåtspapper.

Häll pankomix ovanpå och tryck försiktigt så att den fastnar. Ställ åt sidan redo att bakas.

Baka fisk
4

Placera fisk i ugnen när det återstår 8 min av potatisens tillagningstid.

Baka fisk i 7-8 min, tills krispig och precis genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Stek sockerärtor
5

Ansa sockerärtor. Halvera rädisor. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek sockerärtor, rädisor, en nypa salt och peppar i 3-4 min, eller tills sockerärtor börjar mjukna. 

Finhacka persilja [½ påse, 2P].

Precis innan servering, rör ner senap [½ paket, 2P], aioli, persilja och en nypa peppar i skålen med schalottenlök.

Servera
6

Lägg upp potatis, lax och stekta grönsaker på tallrikar.

Servera med tartarsås i en skål, och resterande citronklyftor vid sidan av.