Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 4 personer ingår. Fluffiga pannkakor, smält choklad och honungskanderade nötter blir en himmelsk kombination som får smaklökarna att dansa. Denna frukost ger dig garanterat en god start på dagen!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
400 g
Pannkaksmix
(Innehåller Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla Soja, Khorasanvete, Sesam, Spelt, Havre, Korn, Råg, Jordnötter, Nötter, Kamut, Lupin)
100 g
Mjölkchokladknappar
(Innehåller Mjölk, Soja Kan innehålla Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Gluten, Vete, Korn, Råg, Jordnötter)
40 g
Mandlar
(Innehåller Nötter Kan innehålla Råg, Sesam, Spelt, Vete, Korn, Gluten, Havre, Jordnötter)
25 g
Honung
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
5 dl
Vatten till pannkakor
2 msk
Smör till stekning
Vispa ihop vatten och pannkaksmix i en stor skål tills slätt.
Smält smör i en stekpanna på medelhög värme.
Portionera ut smet till 8–10 cm stora pannkakor i stekpannan. Stek i 1–2 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekta. Upprepa med resterande smet.
TIPS: 1) Tillsätt mer smör vid behov. 2) Håll pannkakorna varma i ugnen vid 100 °C/80 °C (varmluft) tills servering.
Under tiden, grovhacka mandlar och valnötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Rosta nötter med honung och en nypa salt i 3–4 min, eller tills det bubblar och nötterna är täckta.
Lägg över på ett bakplåtspapper och bre ut för att svalna.
TIPS: Nötterna blir knapriga när de får svalna.
Placera chokladknappar i en liten skål.
Värm dem i mikrovågsugnen i 20 sek åt gången tills chokladen är smält. Rör om mellan varje gång.
TIPS: Smält chokladen i ett vattenbad om du inte har en mikrovågsugn.
Lägg upp pannkakor i högar på tallrikar, ringla över choklad och toppa med nötter.