Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Rätter som är perfekta att dela och receptkort med 4 steg. Elote är namnet på en klassisk mexikansk streetstyledipp med majs. Vår krämiga version innehåller majonnäs, gräddfil och koriander och vi serverar den toppad med salladsost. Med krispiga tortillachips som tillbehör är det bara att hugga in och njuta!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 burk
Majs
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 g
Chiliflakes
1 st
Lime
1 portionspåse
Koriander
25 g
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
½ tsk
Salt till grönsaker
½ tsk
Salt till dressing
Häll av majs.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek majs i 6–7 min, eller tills lätt brynt. Krydda med salt.
Finhacka koriander.
Skär lime i klyftor.
Smula salladsost.
Blanda majonnäs, gräddfil, chiliflakes, hälften av koriandern, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Tillsätt en generös skvätt limesaft och majs och vänd runt.
Toppa majsdipp med salladsost och resterande koriander.
Servera med limeklyftor och tortillachips.