Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den smarriga sötpotatissalladen som får spänst av krispig kålblandning och frisk smak och färg av gurka. Vi blandar även ihop en vacker och lagom stark srirachamajo, som passar perfekt till salladen, och till spröd falafel.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1
Gurka, piccolo
Gurka
250
Falafel
450
Sötpotatis
15
Dukkah-njuta
(Innehåller Sesam, Senap)
150
Kålmix
½
Ekologisk citron
50
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
10
Sriracha
⅓
Vatten
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis i 1 cm stora bitar.
Placera sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Dukkah-njuta, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Sprid ut och baka överst i ugnen i 20 minuter, eller tills gyllene och spröda.
Dela citron i klyftor. Skiva gurka tunt. Blanda gurka, kålmix, en skvätt citronjuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Blanda majonnäs, sriracha [1/2 paket, 2 pers] och vatten (se ingredienslistan) i en skål.
Hetta upp en stor skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av potatisens baktid. Stek falafel i 3 min på varje sida tills spröda.
Tillsätt sötpotatis till salladen och blanda väl. Servera den i djupa tallrikar och toppa med falafel. Ringla över srirachamajo och servera med resterande citronklyftor.