topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafel

Falafel

med sötpotatissallad och srirachamajo

Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den smarriga sötpotatissalladen som får spänst av krispig kålblandning och frisk smak och färg av gurka. Vi blandar även ihop en vacker och lagom stark srirachamajo, som passar perfekt till salladen, och till spröd falafel.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Lättlagad
Allergener:
Sesam
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Gurka, piccolo

Gurka

250

Falafel

450

Sötpotatis

15

Dukkah-njuta

(Innehåller Sesam, Senap)

150

Kålmix

½

Ekologisk citron

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

10

Sriracha

Ingår inte i din leverans

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)195 kcal
Energi (kJ)817 kJ
Fett19.58 g
varav mättat1.6 g
Kolhydrater3.45 g
varav socker1.8 g
Protein1.22 g
Salt2.1 g

Instruktioner

Dela sötpotatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Tärna (oskalad) sötpotatis i 1 cm stora bitar.

Baka sötpotatis
2

Placera sötpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med Dukkah-njuta, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Sprid ut och baka överst i ugnen i 20 minuter, eller tills gyllene och spröda.

Förbered sallad
3

Dela citron i klyftor. Skiva gurka tunt. Blanda gurka, kålmix, en skvätt citronjuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.

Blanda srirachamajo
4

Blanda majonnäs, sriracha [1/2 paket, 2 pers] och vatten (se ingredienslistan) i en skål.

Stek falafel
5

Hetta upp en stor skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme, när det återstår 10 min av potatisens baktid. Stek falafel i 3 min på varje sida tills spröda.

Servera
6

Tillsätt sötpotatis till salladen och blanda väl. Servera den i djupa tallrikar och toppa med falafel. Ringla över srirachamajo och servera med resterande citronklyftor.