Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den smarriga couscoussalladen som får spänst av persilja, tomat, gurka, paprika. Vi slänger också ihop en len yoghurtdressing med vitlök. Och vi är faktiskt inte färdiga än, vi toppar nämligen härligheterna med hemmapicklad rödlök!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4
Grönsaksbuljong
250
Falafel
1
Gurka
1
Tomat
100
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete)
½
Rödlök
25
Vitvinsvinäger
1
Ekologisk citron
1
Bladpersilja
1
Paprika
½
Vitlöksklyfta
Socker* (steg 2)
2
Vatten* (steg 2)
2.5
Vatten (steg 1)
Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Tillsätt rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], en nypa socker* och salt* till en liten skål. Blanda så löken täcks av vätska och ställ åt sidan.
Halvera falafel. Skär tomat, gurka och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Riv citronzest tills du får en nypa.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek falafel i 3 min på varje sida, eller tills krispiga.
Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda färdiglagad couscous med persilja, tomat, gurka, paprika och citronzest. Ringla över lite olivolja*, en skvätt citronjuice och smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Blanda även ner saft från gurka och tomat.
Häll av vätska från rödlöken. Lägg upp couscoussallad i skålar och toppa med falafel. Ringla över vitlöksdressing och garnera med picklad rödlök.