Falafelsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Falafelsallad

Falafelsallad

med vitlöksdressing och couscous

Har du aldrig gjort falafel själv? Du behöver inte vara orolig, vi har förberett dem, så du behöver bara steka dem. Så kan du ägna lite extra tid åt den smarriga couscoussalladen som får spänst av persilja, tomat, gurka, paprika. Vi slänger också ihop en len yoghurtdressing med vitlök. Och vi är faktiskt inte färdiga än, vi toppar nämligen härligheterna med hemmapicklad rödlök!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

150

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

250

Falafel

1

Gurka

1

Tomat

100

Couscous

(Innehåller Gluten, Vete)

½

Rödlök

25

Vitvinsvinäger

1

Ekologisk citron

1

Bladpersilja

1

Paprika

½

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

Socker* (steg 2)

2

Vatten* (steg 2)

2.5

Vatten (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)375 kcal
Energi (kJ)1569 kJ
Fett9.14 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater51.13 g
varav socker14.2 g
Protein12.83 g
Salt1 g

Instruktioner

Koka couscous
1

Koka upp vatten* [2 1/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull. Tillsätt couscous och en skvätt olivolja* och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Pickla rödlök
2

Skiva rödlök [1/2 st, 2P] tunt. Tillsätt rödlök, vitvinsvinäger, vatten* [2 msk | 4 msk], en nypa socker* och salt* till en liten skål. Blanda så löken täcks av vätska och ställ åt sidan.

Förbered råvaror
3

Halvera falafel.  Skär tomat, gurka och paprika i 1 cm stora bitar. Finhacka persilja. Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P]. Riv citronzest tills du får en nypa.

Stek falafel
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek falafel i 3 min på varje sida, eller tills krispiga.

Blanda couscoussallad
5

Blanda yoghurt, vitlök och en nypa salt* och peppar* i en liten skål. Blanda färdiglagad couscous med persilja, tomat, gurka, paprika och citronzest. Ringla över lite olivolja*, en skvätt citronjuice och smaka av med salt* och peppar*. TIPS: Blanda även ner saft från gurka och tomat.

Servera
6

Häll av vätska från rödlöken. Lägg upp couscoussallad i skålar och toppa med falafel. Ringla över vitlöksdressing och garnera med picklad rödlök.