Redo att ge dig av på en kulinarisk resa? Vår färgstarka bowl med fajitakryddad kyckling, vitlöksris och limedressing ger dig en flykt från vardagen och en fläkt av Mexiko runt middagsbordet.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Koriander
1 st
Lime
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
2 st
Vitlöksklyfta
300 g
Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad
150 g
Basmatiris
1 burk
Majs
½ st
Rödlök
1 st
Paprika
5 g
Tex-Mex
2 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
½ msk
Smör till ris
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till kött
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Häll av majs.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Skär paprika i 1 cm tunna skivor.
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Placera paprika och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt och Tex-Mex. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.
Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–11 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.
Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Grovhacka koriander.
Blanda gräddfil, Ay Cajun-ba, en generös skvätt limesaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp vitlöksris, kyckling och rostade grönsaker i skålar.
Ringla över limedressing och garnera med koriander.
Servera med resterande limeklyftor.