Färgglad fajitakycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Färgglad fajitakycklingbowl

Färgglad fajitakycklingbowl

med vitlöksris och syrlig limedressing

Redo att ge dig av på en kulinarisk resa? Vår färgstarka bowl med fajitakryddad kyckling, vitlöksris och limedressing ger dig en flykt från vardagen och en fläkt av Mexiko runt middagsbordet.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

150 g

Basmatiris

1 burk

Majs

½ st

Rödlök

1 st

Paprika

5 g

Tex-Mex

2 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3003 kJ
Energi (kcal)718 kcal
Fett21.4 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater84.5 g
varav socker15 g
Protein43.1 g
Salt5.7 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Häll av majs.

Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.

Skär paprika i 1 cm tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Koka vitlöksris
2

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Tillsätt ris och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Rosta grönsaker
3

Placera paprika och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 15–20 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek kyckling
4

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt kyckling och krydda med salt och Tex-Mex. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 10–11 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda limedressing
5

Hetta upp samma stekpanna (torka ur den först) på medelhög värme.

Stek majs i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Under tiden, skär lime i klyftor.

Grovhacka koriander.

Blanda gräddfil, Ay Cajun-ba, en generös skvätt limesaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, kyckling och rostade grönsaker i skålar.

Ringla över limedressing och garnera med koriander.

Servera med resterande limeklyftor.