Festlig rödkåls- och apelsinsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Festlig rödkåls- och apelsinsallad

Festlig rödkåls- och apelsinsallad

Sharingrätt | med honungsrostade valnötter

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Denna vackert färgglada sallad är perfekt som ett komplement till den tunga julmaten! Vi vänder rödkål med en smakrik honung- och senapsdressing och toppar den med apelsin och honungsrostade valnötter.

Allergener:
Nötter
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstidtio minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rödkål, förskuren

40 g

Valnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)

25 g

Honung

40 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

1 st

Granatäpple

2 st

Apelsin

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1819 kJ
Energi (kcal)435 kcal
Fett19.5 g
varav mättat2 g
Kolhydrater55.9 g
varav socker50.2 g
Protein8.3 g
Salt0.9 g

Instruktioner

Rosta valnötter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och ringla över honung.

Rosta i ugnen i 5–8 min, tills gyllene.

TIPS: Lägg honung i en skål med varmt vatten om den har stelnat.

Förbered rödkål
2

Halvera en apelsin.

Blanda honung- och senapsdressing, en generös skvätt apelsinsaft, salt och en nypa peppar i en stor skål. Vänd ner rödkål.

Skär bort botten och toppen på den andra apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.

Förbered granatäpple
3

Rulla granatäpple mot arbetsytan så kärnorna lossnar.

Dela det på mitten, sänk ner halvorna i en skål med vatten och lossa försiktigt kärnorna med händerna. Låt kärnorna sjunka till botten, ta bort de vita hinnorna från ytan och häll av vattnet.

TIPS: Genom att lossa kärnorna under vatten förhindrar du att köket ofrivilligt färgas rosa!

Servera
4

Lägg upp rödkål på ett stort fat och toppa med apelsinskivor i ett solfjädermönster.

Garnera med granatäpplekärnor och honungsrostade valnötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image