Festlig mexikansk kycklingbowl
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Festlig mexikansk kycklingbowl

Festlig mexikansk kycklingbowl

med majssalsa och avokadocrema

I kväll frestar vi med en fantastisk allt i ett-rätt med massor av färger och smaker. Kvällens spännande mexikanska kycklingbowl innehåller kyckling med smält gouda, ris kokt med mexikanska kryddor, salsa med tomat, majs, rödlök, oregano och lime och en ljuvlig avokadocrema. Vi toppar vår härliga kycklingbowl med svalkande crème fraiche och het sriracha och serverar den med tortillachips.

Taggar:
Glutenfri
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

150 g

Långkornigt vitt ris

½ burk

Majs

10 g

Sriracha

37.5 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

1 st

Lime

1 st

Avokado

150 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Oregano

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

5 g

Tex-Mex

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Smör till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till guacamole

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4720 kJ
Energi (kcal)1128 kcal
Fett55.9 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater96.4 g
varav socker11.5 g
Protein49 g
Salt7.6 g

Instruktioner

Ugnsstek kyckling
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Lägg över kyckling på en plåt med bakplåtspapper.

Krydda den med salt på båda sidor och stek i ugnen i 15–18 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Koka ris
2

Hetta upp smör i en stor stekpanna på medelvärme.

Fräs Tex-Mex i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Gör salsa
3

Under tiden, häll av majs.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Finhacka rödlök.

Grovhacka oregano.

Skär lime i klyftor.

Blanda tomat, majs, rödlök, oregano och en generös skvätt limesaft i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Krydda med salt och en nypa peppar.

Blanda avokadocrema
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och lägg i en medelstor skål.

Tillsätt hälften av crème fraiche, vitlök, en generös skvätt limesaft, salt och en nypa peppar och mosa med en gaffel tills lent.

Tillsätt ost
5

Riv färdig kyckling i strimlor med två gafflar.

Toppa varm kyckling med gouda och låt den smälta.

Servera
6

Lägg upp ris i skålar och toppa med kyckling, salsa och avokadocrema.

Servera med tortillachips.

Ringla över crème fraiche och sriracha.

TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.