Mexikansk enchiladakyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk enchiladakyckling

Mexikansk enchiladakyckling

med osttoppade pommes och spenatsallad

Tex-Mex-inspirerad mat brukar gå hem hos både stora och små, och denna smarriga rätt är inget undantag. Samla familjen och servera pankopanerad kyckling och gyllenrostade pommes som toppas med finriven ost. Som tillbehör gör vi en snabb sallad med morot och färsk spenat och en smakrik enchiladasås som är perfekt att doppa både kyckling och pommes i.

Allergener:
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

1 st

Tomat

100 g

Enchiladasås

30 g

Spenat

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

5 g

Tex-Mex

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till grönsaker

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1

Ägg till panering

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2892 kJ
Energi (kcal)691 kcal
Fett17.2 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater85.7 g
varav socker12.4 g
Protein48.2 g
Salt7.5 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, Tex-Mex, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene och mjuka.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Blanda enchiladasås
2

Under tiden, finhacka tomat.

Blanda tomat, enchiladasås, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Panera kyckling
3

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Blanda panko och Mamas Favorit i en tredje djup tallrik.

Krydda kyckling med salt, vänd den först i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Placera på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj spenat.

Skala morot i långa band med en potatisskalare och finhacka den sista innersta biten.

Blanda morot, spenat, salt och olivolja i en medelstor skål.

Ta ut färdiga pommes från ugnen och toppa med finriven ost. Låt smälta på potatisen.

Servera
6

Lägg upp kyckling, osttoppade pommes och sallad på tallrikar.

Servera med enchiladasås.