Den krispiga fiskburgaren får spännande smak av citronzest och senapsdressing. Fiskburgaren serveras med en krispig och syrlig äppel- och fänkålssallad
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250
Gråsej
1
Ekologisk citron
1
Äpple
½
Fänkål
25
Majonnäs
(Innehåller Senap, Ägg)
25
Senap
(Innehåller Senap)
2
Briochebröd
30
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
500
Potatis
Smör
1
Ägg
Olivolja
3.33
Vetemjöl
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Krydda med salt* och peppar* och ringla över olivolja*. Vänd, och baka i 25-30 min, eller tills gyllene.
Riv citronzest och dela citronen i klyftor. Skär äpple och fänkål i tunna skivor. Blanda äpple, fänkål, en skvätt citronjuice, lite olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål.
Blanda mjöl*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Vispa ägg* i en ny skål. Blanda panko och citronzest i en tredje skål. Vänd fisk först i mjöl*, sen i ägg*, och till sist i pankon. För över till en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg kan de ersättas med 2 msk mjölk.
Hetta upp en skvätt olivolja* med en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek fisk i 4-5 på varje sida. Blanda majonnäs, senap, olivolja*, en skvätt citronjuice, en nypa salt* och peppar* i en skål. VIKTIGT: Fisken är färdig när köttet är mjölkvit och helt ogenomskinligt.
Placera hamburgerbröd direkt på gallret och värm i ugnen i 4-5 min.
Bre senapsdressing på båda sidor av hamburgerbrödet. Bygg burgaren med äppelsallad och fisk. Servera med pommes, resterande sallad och citronklyftor.