Snabba fisktacos på stekt öring
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabba fisktacos på stekt öring

Snabba fisktacos på stekt öring

med äppelslaw och cajundressing

Tacos är aldrig fel – speciellt inte när det går så snabbt att maten står på bordet på 15 minuter! I detta supersnabba recept fyller vi varma tortillabröd med en syrlig äppelslaw med rödkål och lime och toppar med stekt öring och en krämig cajundressing på gräddfil.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Laga mig först
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller Fisk)

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

8 st

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)

1 st

Lime

1 st

Äpple

75 g

Rödkål, förskuren

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Morot, Julienne

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3031 kJ
Energi (kcal)724 kcal
Fett27 g
varav mättat4.6 g
Kolhydrater82.3 g
varav socker19.2 g
Protein36 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Stek fisk
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Mamas Favorit och en nypa salt.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

Blanda slaw
2

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i 1/2 cm tunna stavar. 

Skär lime i klyftor. 

Blanda morot, äpple, rödkål, salt [1/2 tsk | 1 tsk], en skvätt limesaft och en nypa peppar i en stor skål.

Blanda dressing
3

Blanda gräddfil, Ay-Cajun ba, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en skvätt limesaft i en liten skål.

Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.

Servera
4

Ta bort skinn från fisk och dela den i stora bitar med en gaffel.

Fördela slaw mellan tortillas och toppa med fisk och cajundressing.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image