Tacos är aldrig fel – speciellt inte när det går så snabbt att maten står på bordet på 15 minuter! I detta supersnabba recept fyller vi varma tortillabröd med en syrlig äppelslaw med rödkål och lime och toppar med stekt öring och en krämig cajundressing på gräddfil.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Öring
(Innehåller Fisk)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Mamas Favorit
(Innehåller Ägg)
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Senap, Soja)
1 st
Lime
1 st
Äpple
75 g
Rödkål, förskuren
75 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
1 st
Morot, Julienne
½ tsk
Salt (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Vatten (steg 3)
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft) om du inte har en mikrovågsugn.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av fisk med hushållspapper och krydda med Mamas Favorit och en nypa salt.
Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i 1/2 cm tunna stavar.
Skär lime i klyftor.
Blanda morot, äpple, rödkål, salt [1/2 tsk | 1 tsk], en skvätt limesaft och en nypa peppar i en stor skål.
Blanda gräddfil, Ay-Cajun ba, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], vatten [1 msk | 2 msk] och en skvätt limesaft i en liten skål.
Värm tortillas i 30–60 sek i mikrovågsugnen, eller täckta med folie i ugnen i 4–5 min.
Ta bort skinn från fisk och dela den i stora bitar med en gaffel.
Fördela slaw mellan tortillas och toppa med fisk och cajundressing.